Úvodní pokyny a informace


Prosíme, věnujte pozornost úvodním pokynům, které budete potřebovat pro úspěšné absolvování on-line kurzu.

Přivítání


Online kurz, do kterého vstupujete, je určený zaměstnancům NÚKIB, kteří pracují v informačních systémech pro nakládání s utajovanými informacemi. Prostřednictvím kurzu se seznámíte s tím nejdůležitějším z oblasti utajovaných informací a pravidel, jak s nimi nakládat, naučíte se pravidla pro tvorbu hesla, práce na stanici či s hardwarem a softwarem. Zjistíte, co hlásit bezpečnostnímu správci, a jak reagovat v krizových situacích a při bezpečnostních incidentech.

Kurz je rozdělen do devíti tematických okruhů, které vždy stručně rozebírají danou problematiku a přináší řadu praktických tipů. Proto budeme rádi, pokud se tento kurz stane jakousi otevřenou učebnicí a rádcem, ke kterému se můžete průběžně vracet.

Kdy mi vyprší zápis?

Od chvíle, kdy Vám přišel zvací e-mail, máte k dispozici 30 kalendářních dní.

Test


On-line kurz je zakončený krátkým testem. Jeho cílem je poskytnou doklad o proškolení zaměstnanců - oddělení informační bezpečnosti, které tento kurz garantuje, a je odpovědné za školení zaměstnanců v této oblasti.

Jak test probíhá?

Test má 5 otázek a prověřuje ty nejzákladnější znalosti. Ke splnění testu je potřeba získat plný počet bodů, k dispozici máte 2 pokusy. Je bez časového limitu.

Zahájení studia


Děkujeme, že jste se seznámili s pokyny potřebnými k úspěšnému absolvování on-line kurzu. Nyní se můžete pustit do studia prvního okruhu.

Zahájit studium